Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
1-3-2-6 systeem

1-3-2-6 systeem – verstandig roulette spelen

Niet elke speelstrategie bij roulette is gericht op het behalen van zo veel mogelijk winst. Misschien ben je een wat meer behoudende speler en zit je niet te wachten op extreme verliezen? Het 1-3-2-6 systeem behoedt je voor grote verliezen en vergroot je kansen op (kleinere) winsten. Zoals de naam al doet vermoeden, zet je bij deze methode op de volgende manier je inzeteenheden in: 1-3-2-6. Uiteraard speel je alleen op de even kansen, zoals rood/zwart, even/oneven of 1-18/19-36.

Spelen met het 1-3-2-6 systeem

Als je roulette gaat spelen met behulp van het 1-3-2-6 systeem, dan kies je eerst een inzeteenheid. Je gaat je beurten achtereenvolgens inzetten met een veelvoud van je inzeteenheid. Heb je gekozen voor €10, dan zet je (bij winst) als volgt in: €10, €30, €20 en €60. Win je alle vier de beurten, dan begin je weer van voren af aan. Verlies je ergens in de serie een keer, dan ga je weer terug naar het begin van de serie.

Een goed begin…

Het mooie van het 1-3-2-6 systeem is dat je niet kunt verliezen als je de eerste twee beurten wint. En als je een serie verliest, is dat nooit heel veel. Kijk maar eens naar de onderstaande 5 mogelijkheden:
Verlies je de eerste spin, dan is je totale verlies 1 inzeteenheid.
Verlies je de tweede spin, dan is je totale verlies 2 inzeteenheden.
Verlies je de derde spin, dan maak je een winst van 2 inzeteenheden.
Verlies je pas de vierde spin, dan speel je quitte.
Win je de vierde spin, dan heb je een winst van 12 inzeteenheden.

Het 1-3-2-6 systeem aangescherpt

Eigenlijk is er maar 1 nadeel te noemen bij het 1-3-2-6 systeem. En dat zit hem in je laatste inzet (beurt 4). Het is redelijk eenvoudig en weinig risicovol om een winst van 6 inzeteenheden te behalen. Je derde beurt geeft immers altijd nog een winst van 2 eenheden, mocht je die beurt verliezen. Sommige spelers (die graag op safe spelen), vinden het echter zonde om in de vierde beurt alles op het spel te zetten. Zij houden graag nog wat achter de hand en zetten in de vierde beurt in plaats van 6 eenheden maar 4 eenheden in. Zo is er een kleine aanpassing in het 1-3-2-6 systeem en wordt er dus gespeeld met 1-3-2-4. Met name dit laatste systeem wordt ook regelmatig toegepast bij de spellen Punto Banco en Baccarat.

Eigenschappen van de strategie

Moeilijkheidsgraad: erg gemakkelijk
Inzetwijze: progressief bij winst, systematische inzetwijze
Budget: variabel
Tijdsinvestering: klein
Risico: gemiddeld, eerste twee weddenschappen dienen gewonnen te worden voor een positief resultaat
Speeltijd: korte cyclus van vier speelrondes
Te gebruiken bij: enkelvoudige kansen

Het 1-3-2-6 systeem is een erg gemakkelijk en positief progressief inzetsysteem dat gericht is op het maximaliseren van winsten bij een reeks winnende weddenschappen. Dit systeem is een variatie op het Paroli systeem en is dus het beste bruikbaar bij weddenschappen met enkelvoudige kansen, zoals inzetten op rood / zwart bij roulette. Het 1-3-2-6 systeem beschermt je niet tegen alle verliezen, het is goed mogelijk dat je je complete winst kwijt raakt met een enkele weddenschap. Ook biedt het geen bescherming tegen een lange reeks verliezen. Lukt het om de eerste twee weddenschappen te winnen? Dan pakt dit systeem positief uit. Wanneer je alle vier de weddenschappen weet te winnen dan kan dit systeem je vrij snel een interessante winst opleveren.

Nieuwsgierig geworden naar de werking van dit systeem? Ga roulette spelen in een van de online casino's.

Top