Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
d'Alembert systeem

D'Alembert systeem – eenvoudig en effectief

Als je op zoek bent naar een eenvoudig te hanteren roulette systeem waar je niet al te veel hoeft na te denken over hoe je speelt, dan doe je er goed aan om de methode van het d'Alembert systeem eens nader te bekijken. De basis van de speelstrategie is als volgt: je verhoogt je inzet als je verliest en je verlaagt je inzet als je wint. Op de langere termijn is het altijd zo dat je resultaten 50/50 zijn.

Hoe speel je het d'Alembert systeem?

Net als bij veel andere roulette systemen kies je ook bij het d'Alembert systeem voor een inzet op rood/zwart, even/oneven of 1-18/19-36. In feite komt de slimme methode hier op neer: als je verliest, verhoog je je inzet met 1 unit. Win je, dan verlaag je je inzet met 1 unit. Begin je bijvoorbeeld met een inzet van €5 en je verliest, dan zet je bij de volgende beurt €10 in. Win je vervolgens, dan speel je de volgende beurt weer met €5. Net als bij Martingale geeft dit systeem je uiteindelijk een redelijk aantal beurten waar je een beetje winst maakt, tegenover een klein aantal beurten waarin je (een wat groter) verlies oploopt.

D'alembert systeem – de geschiedenis

Dit systeem dat veel toegepast wordt bij het spelen van roulette in een casino, is in de 18e eeuw bedacht door de Franse wiskundige Jean Baptiste le Rond d'Alembert. Het is zo ontworpen dat het jou als speler zowel winst oplevert en tegelijkertijd ook je budget beschermt tegen verlies. En het mooie is: je hoeft helemaal geen gevorderde roulette speler te zijn om van deze strategie gebruik te maken. Ook al is hij dan bedacht door een wiskundige, je hoeft verder geen speciale berekeningen te maken of nauwlettend de gevallen getallen in de gaten te houden.

Het geheim van het d'Alembert systeem

Het d'Alembert systeem staat ook wel bekend als een van de veiligste methodes bij het spelen van roulette. Hoe komt het nu dat veel roulette spelers voor dit systeem kiezen als ze hun kansen op het behalen van winst willen vergroten? Het geheim zit hem simpelweg in het feit dat je als speler zo min mogelijk risico neemt nadat je een inzet gewonnen hebt.

Voor veel spelers zal het best vreemd lijken om na winst van een ronde een stapje terug te doen. Sterker nog, de meeste spelers vinden dit uiterst moeilijk om te doen! Toch is het echt een heel verstandige manier om jouw behaalde winst zo goed mogelijk te beschermen. Er komt dan ook eigenlijk een hele logische verklaring om de hoek kijken, die natuurlijk voor elke speler belangrijk is om in zijn achterhoofd te houden: weet wanneer je moet stoppen!

Eigenschappen van de strategie

Moeilijkheidsgraad: erg gemakkelijk
Inzetwijze: bij zowel bij winst als verlies verhogen of verlagen met een vaste inzeteenheid
Budget: erg variabel en geschikt voor zowel lage als hoge speelbudgetten
Tijdsinvestering: laag tot gemiddeld
Risico: gemiddeld, eerste twee weddenschappen dienen gewonnen te worden voor een positief resultaat
Speeltijd: variabel, afhankelijk van de door de speler vooraf bepaalde limieten
Te gebruiken bij: enkelvoudige kansen

Het D'Alembert systeem is een van de gemakkelijkste roulette systemen en is specifiek bedacht voor even weddenschappen. Bij dit systeem maak je gebruik van een vaste inzeteenheid en dat maakt het tot een erg inzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken systeem. Bij winst of verlies neemt je inzet af of juist toe met een enkele inzeteenheid, en daardoor lopen de inzetten niet erg snel op. Het D'Alembert systeem kent daarom geen hoog risico, en door de vrij lage inzet per speelronde zul je er ook niet snel hele hoge winsten mee kunnen maken. Omdat je inzet per eenheid zal toenemen of afnemen zul je ook niet snel tegen de tafellimieten aanlopen, mits je vaste inzeteenheid niet aan de hoge kant is.

Top